Tripels Advocaten:
specialisten in elk rechtsgebied

Waar veel kleinere advocatenkantoren zich toeleggen op slechts enkele rechtsgebieden, houdt het gerenommeerde Tripels Advocaten uit Maastricht vast aan een compleet dienstenpallet. Inclusief personen- en familierecht, waarvoor afgelopen zomer advocate Nikki Kammers is aangetrokken. “De mooiste tak van sport, zeker in combinatie met het ondernemingsrecht.”

Tripels Advocaten:
specialisten in elk
rechtsgebied

Waar veel kleinere advocatenkantoren zich toeleggen op slechts enkele rechtsgebieden, houdt het gerenommeerde Tripels Advocaten uit Maastricht vast aan een compleet dienstenpallet. Inclusief personen- en familierecht, waarvoor afgelopen zomer advocate Nikki Kammers is aangetrokken. “De mooiste tak van sport, zeker in combinatie met het ondernemingsrecht.”

Een klassiek kantoor, zo omschrijft Georges van Zeijl het advocatenbureau dat hij ruim zeven jaren geleden alleen voortzette, na het overlijden van zijn medemaat, de laatste telg uit de Tripels-dynastie. Van buiten klopt dat beeld. Tripels advocaten, 151 jaar oud, is gevestigd in een statig pand aan de Brusselsestraat in hartje Maastricht. Achter de gevel huist echter een modern ingericht kantoor waar zes advocaten hun werk doen, plus een ondersteunend team.

BREEDTE

“Met klassiek bedoel ik dat we nog elk traditioneel rechtsgebied bestrijken”, zegt Georges van Zeijl, zelf gespecialiseerd in ondernemings- en insolventierecht maar (“helaas”) ook druk met het runnen van het kantoor. “In de advocatuur zien we de trend dat zogenaamde nichekantoren ontstaan, kantoren die zich nog maar met enkele, de meest winstgevende, rechtsgebieden bezighouden. Wij kiezen bewust voor de breedte. Omdat we er voor iedereen willen zijn, en dat is mogelijk met voldoende verschillende specialisten. Advocaten hélpen mensen, zoeken oplossingen. Wij investeren in elk rechtsgebied. Met opleidingen voor onze mensen én door jaarlijks een vermogen uit te geven aan vakliteratuur. Bijblijven is kostbaar, maar voor ons van levensbelang.”

FAMILIERECHT

Daarbij hoort nadrukkelijk óók het personen- en familierecht. Na het vertrek van de vaste specialist afgelopen zomer naar de overheid dreigde even een lacune, omdat het lastig is goede advocaten voor het invullen van een vacature op dit rechtsgebied te vinden. Dat is gelukt met de komst van Nikki Kammers. “Ik zag de vacature op de social media”, vertelt de in Maastricht afgestudeerde advocate, “en heb meteen gereageerd. Ik was namelijk overgestapt van de advocatuur naar een zorginstelling, maar ik miste het contact met de mensen. Hier kan ik me weer volledig en zelfstandig storten op de juridische kanten van echtscheidingen, alimentatie, verdelingskwesties, óók in verband met ondernemingen, omgangsrecht, enzovoorts. Prachtig en dankbaar werk waarin ik veel voor mensen kan betekenen.”

Met klassiek bedoel ik dat we nog
elk traditioneel rechtsgebied bestrijken

ONDERNEMINGSRECHT

Het personen- en familierecht heeft vaak raakvlakken met het ondernemingsrecht. “Heel vaak is er een bedrijf in het spel. Dat maakt het ingewikkeld en extra uitdagend. Welke rechtsvorm is gekozen, is er sprake van huwelijkse voorwaarden, welke schriftelijke afspraken zijn er, hoe draait de zaak? Je zoekt dan ook naar oplossingen om de onderneming gezond te houden of te redden. In die gevallen zijn er gelukkig op andere vlakken gespecialiseerde kantoorgenoten met wie ik kan schakelen.”

GRENZEN

Van Zeijl knikt. “Iedereen neemt hier zijn of haar eigen verantwoordelijkheid, maar we bespreken veel cases en delen onze kennis. Zijn er grensoverschrijdende zaken, dan schakelen we met confraters uit België of Rechtsanwälte in Duitsland. Cliënten kunnen bij Tripels advocaten voor alle soorten rechtsbijstand terecht.”

!

JOS CORTENRAAD

µ

JEAN-PIERRE GEUSENS